Kontakt

Bestil program

Klagemuligheder

Tilmelding

Firmaets og dets historie

Tidligere års introduktioner

Faglige rejseledere:
 
  Erik Gøbel
 
  Hans Jørgen Frederiksen
 
  Line Palle Andersen
 
  Flemming Ytzen
 
  Søren Mentz
 
+

"DET BYZANTINSKE GRÆKENLAND"

Lektor, mag. art. Hans Jørgen Frederiksen

25. september-4. oktober 2020 (10 dage)


DER ER NU 5 PLADSER TILBAGE PÅ DENNE REJSE !!


Kun få steder har den kristne kunst og kultur så gamle og ærværdige rødder som i Grækenland. Allerede apostlen Paulus evangeliserede i landet, der fik en meget stor betydning for den unge kirkes teologi og selvforståelse. Fra etableringen af Det østromerske Rige i 395 e.Kr. var Grækenland et kerneområde i imperiet, som helt frem til tyrkernes erobring af Konstantinopel i 1453 kendes som Det byzantinske Rige.

Den byzantinske kunsts historie involverer to guldaldre. Den første guldalder omfatter først og fremmest kejser Justinians tid, 527-65. Som følge af billedforbuddet og billedstormen (ikonoklasmen), der rasede i Det byzantinske Rige og dermed også i Grækenland fra 726 til 843, skal man til områder uden for imperiet som f.eks. Ravenna i Italien eller Katarinaklosteret på Sinai for at se kristen billedkunst fra første guldalder i større omfang. Derimod er Grækenland endnu i dag et kerneområde med hensyn til den anden guldalder i 11. – 12. århundrede.

Oplev på denne rejse den fascinerende byzantinske arkitektur og billedkunst bl.a. i Thessaloniki i det græske Makedonien, i det fantastiske Meteora-område med de mange klostre, i Hosios Lukas og Daphni-klostrene og i ruinbyen Mistra på det sydlige Peloponnes.VIETNAM - SYDØSTASIENS SMUKKE FABELDYR.

"FRA LUCCA TIL BILBAO"

"JAPAN - MYTERNES OG LEGENDERNES LAND"

MALAYSIA & SINGAPORE

"DANSK VESTINDIEN"

SANTIAGO DE COMPOSTELA

"DET BYZANTINSKE GRÆKENLAND"