Kontakt

Bestil program

Klagemuligheder

Tilmelding

Firmaets og dets historie

Tidligere års introduktioner

Faglige rejseledere:
 
  Erik Gøbel
 
  Hans Jørgen Frederiksen
 
  Line Palle Andersen
 
  Flemming Ytzen
 
  Søren Mentz
 
+

"JAPAN - MYTERNES OG LEGENDERNES LAND"

Kunsthistoriker Line Palle Andersen

2.-16. november 2019 (15 dage)

DENNE REJSE ER NU UDSOLGT !! - MEN DE ER VELKOMMEN TIL AT SKRIVE TIL OS OG BESTILLE KATALOGET FOR NÆSTE ÅRS JAPAN-REJSE TIL FREMSENDELSE, NÅR DET LIGGER KLART.
NÆSTE ÅRS REJSE VIL LIGGE I PERIODEN 31. OKTOBER TIL 15. NOVEMBER 2020 - OG DEN FAGLIGE REJSELEDER VIL VÆRE JOURNALIST OG FORFATTER FLEMMING YTZEN.


Japan er myternes og legendernes land. Fra de første guder, der skabte Japan, til de helte, heltinder og skurke, som gennem århundrederne lagde grunden til det Japan vi ser i dag. Det Japan, som er målet for masser af turistrejser, der sjældent kommer ret langt ned under den glitrende overflade i det moderne, højteknologiske Japan.

Det gør vi på denne helt unikke historiske rejse, som begynder helt nede i Japans tilblivelse, og som fører os op gennem tiden til den samurai, der forenede Japan. Vi skal på en historisk odyssé, der starter på den første ø, som guderne Izanami og Izanagi skabte. Vi skal stå på Himlens flydende bro, hvor de gjorde det, og vi skal besøge den hule, hvor deres datter solgudinden Amaterasu lukkede sig inde og tog lyset med sig.

Er det fiktion? Eller er det virkelighed? Det har kyndige Japan-forskere stort set opgivet at finde ud af, for grænsen er hårfin. Men i Japans første historiebøger, der blev skrevet omkring år 700, i årtusindgamle lokale legender og i mindesmærker over alt i dette fantastiske rejseland finder man dokumentationen for, at meget mere end vi tror er virkelighed.
For den første ø er der jo, solgudindens hule er der, Himlens flydende Bro er der også, og historiske skrifter og breve bekræfter, at alle de sagnomspundne helte og heltinder, som vi møder i Japan, også var der. Vi kan finde dem i historiebøgerne og i statuer, templer og borge. Vi kan møde dem i Japans berømte teater, og vi kan se dem i de gamle billedruller og træsnit, som gengiver de historiske begivenheder.

Så vi tager med udgangspunkt i Japankenderen og forfatteren Tor Tolstrups anmelderroste kunst-, historie- og rejsebog ”En guide til rejser i det gådefulde Japan” og med kunsthistorikeren Line Palle Andersen som historisk rejseleder ud på en femten dage lang rejse til steder, som kun få udenlandske turister oplever, måske fordi japanerne gerne vil holde dem lidt for sig selv i vore dages malstrøm af turister. At der også på rejsen er en teknisk rejseleder, der tager hånd om alt det praktiske, er en selvfølge. Der er jo ingen grund til at slæbe rundt på hovedbagagen, når den kan sendes direkte til næste rejsemål.

Vi kommer langt omkring. Fra den første ø, som guderne skabte, til den ottende ø, den sidste i det oprindelige japanske univers, og vi skal rejse i det spor, som kejsere, shoguner, samuraier, kunstnere og munke lagde på vejen mod vore dages Japan.
Vi skal besøge Japans ældste tempel - og andre berømte templer. Vi skal opleve to af Japans tre bedste udsigtssteder, og vi skal selvfølgelig også til den gamle kultur- og kejserby Kyoto og Japans hovedstad, Tokyo, der oprindelig hed Edo. Disse to storbyer bruger vi ved rejsens afslutning som base for udflugter til spændende mål. Til de mystiske, overnaturlige væsener ”tenguerne”s hjemsted i bjergene ved Kyoto, til shogunernes hovedstad Kamakura med den store Buddha og de berømte templer og til øen Sado, hvor den kontroversielle munk Nichiren som forvist måtte tilbringe mange år, og hvor styrets modstandere arbejdede som slaver i guldminen. Undervejs på rejsen er der andre usædvanlige oplevelser.

Det er en rejse, som foregår med Japans berømte hurtigtog Shinkansen og hvor dens spor standser kører vi i private busser. Vi skal bo på nogen af Japans gode hoteller - og ikke mindst ryokans med smukke japanske værelser med futon på tatamimåtterne og den sunde søvn, som det giver. Og vi skal undervejs med spisepindene fange det bedste af det berømte og vidtspændende japanske køkken. Måske med et glas af den lokale sake til, for også på det område kan Japan tilbyde utallige muligheder.Det er ikke nogen billig rejse, men den indeholder alt det, som normalt ikke er tilgængeligt for turisterne.
Den foregår i det tidsrum, der byder på kulminationen af det dybt orangerøde japanske efterår. Det er en fantastisk oplevelse i sig selv. Da vi rejser fra syd til nord vil der være forskel fra egne til egn, men den japanske efterårskalender plejer at være særdeles præcis, og det er efter den, vi har valgt rejsetidspunktet.


VIETNAM - SYDØSTASIENS SMUKKE FABELDYR.

"FRA LUCCA TIL BILBAO"

"JAPAN - MYTERNES OG LEGENDERNES LAND"

MALAYSIA & SINGAPORE

"DANSK VESTINDIEN"

SANTIAGO DE COMPOSTELA

"DET BYZANTINSKE GRÆKENLAND"