Kontakt

Bestil program

Klagemuligheder

Tilmelding

Firmaets og dets historie

Tidligere års introduktioner

Faglige rejseledere:
 
  Erik Gøbel
 
  Hans Jørgen Frederiksen
 
  Line Palle Andersen
 
  Flemming Ytzen
 
+

OMAN

Lektor, dr. phil. Jørgen Bæk Simonsen

15.-27. oktober 2018 (13 dage)

For en menneskealder siden begyndte danske arkæologer at grave ved Den arabiske Golf, i de olierige sheikdømmer, som danner en kæde langs østsiden af Den arabiske halvø. Ekspeditionerne til Bahrain og Abu Dhabi var dengang nyhedsstof, da arkæologerne afdækkede oldtidsriget Dilmun, som i næsten to tusinde år indtil 600 f.Kr. beherskede handelen imellem Mesopotamien og Indien, og da de senere kom på sporet af det endnu større og endnu ældre rige, Makan, længere mod øst i Omans lukkede land.
Denne spændende rejse fører os på langs og tværs af Sultanatet Oman, ofte ad de gamle handelsruter fra Makan-rigets tid med deres imponerende stengrave og tårnrester. Men også den islamiske kultur skal vi møde i det historiske Nizwa og i den moderne hovedstad Muscat.
Omans vældige udstrækning fra nord til syd omfatter bjerge i yderkanterne og derimellem frugtbare oaser, øde stenede sletter og sandørken, som vi strejfer i bil.
Fra Muscat går turen i fly til Salalah ved foden af Qara-bjergene, hvor vi oplever en flig af røgelseslandet med gamle handelsbyer ved kysten, hvor røgelsen udskibedes, og krydderier kom ind. Herfra foretages en tur ind i landet til Shisr oasen for at besøge den forsvundne by Ubar, der for nylig efter en storstilet eftersøgning blev lokaliseret under sandet og delvis afdækket. Dens blomstrende handel for mere end to tusinde år siden med romerne og grækerne var baseret på røgelse. Dens ophør skyldtes måske sammenbrud af vandkanalerne. Resten tog sandet sig af.


VIETNAM - SYDØSTASIENS SMUKKE FABELDYR.

"FRA LUCCA TIL BILBAO"

"JAPAN - MYTERNES OG LEGENDERNES LAND"