Kontakt

Bestil program

Klagemuligheder

Tilmelding

Firmaets og dets historie

Tidligere års introduktioner

Faglige rejseledere:
 
  Line Palle Andersen
 
  Flemming Ytzen
 
  Ivar Gjørup
 
  Erik Gøbel
 
  Hans Jørgen Frederiksen
 
+

VENEDIG, RAVENNA OG URBINO

Lektor, mag. art. Hans Jørgen Frederiksen

12.-21. oktober 2018 (10 dage)

De nordøstitalienske Adriaterhavsegne er umådeligt rige på kunst- og kulturhistoriske seværdigheder: Fra de oldkristne kirker og mosaikker til renæssancens storslåede paladsbyggeri og billedkunst. Udgangspunktet for denne rejse er lagunestaden Venezia, der fortjener meget mere opmærksomhed end en slentretur på Markuspladsen! Vi studerer et udvalg af byens formidable arkitektur foruden billedkunsten i kirkerne og på det store Accademia-museum fra dengang, da Venezia var hovedstad i et vældigt imperium, der strakte sig fra Gardasøen til de østlige Middelhavsområder.
På fastlandet besøger vi byer som Padova og Vicenza og ikke mindst Ravenna, hvor vi bor et par dage. Her er verdens absolut største og mest betagende samling af mosaikkunst fra 400- og 500-tallet til vores rådighed i kirker som San Vitale, San Apollinare Nuovo, San Apollinare in Classe og flere andre. Rejsen omfatter endvidere en dag i den berømte hertug Federico da Montefeltros hjemby Urbino, hvor et af renæssancens mest navnkundige hoffer havde til huse. Det var her, Raphael kom til verden i 1483, og det var her, humanister og berømte malere flokkedes om den store hertugelige mæcen.
Efter denne rejse vil vi være fyldt med uforglemmelige indtryk af nogle af de mest betagende arkitektoniske og billedkunstneriske frembringelser fra middelalder og renæssance, hovedværker af kunstnere som Giovanni Bellini, Tizian, Piero della Francesca og mange andre.
Og vel at mærke kunstværker, der for manges vedkommende stadig er i de kirker og paladser, de i sin tid blev skabt til.