Kontakt

Bestil program

Klagemuligheder

Firmaets og dets historie

Tidligere års introduktioner

Faglige rejseledere:
 
  Hans Jørgen Frederiksen
 
+

"FRA BOURGOGNE TIL ÎLE-DE-FRANCE"

Lektor, mag. art. Hans Jørgen Frederiksen

21.-29. maj 2022 (9 dage)


DENNE REJSE ER NU UDSOLGT !! - men De er velkommen til at rette henvendelse til os og komme på ventelisten til rejsen - der kan jo komme afbud !!


Fra 900-tallet til det 12. århundrede var Bourgogne i det østlige Frankrig hjemsted for historisk vigtige reformbestræbelser inden for det internationale klostervæsen. I Cluny i det sydlige Bourgogne ser vi resterne af det store kloster, hvorfra der i begyndelsen af 900-tallet og gennem de næste 2-300 år udgik en fornyelse af det ældgamle benediktinske klosterliv, og i den nordlige del af regionen ser vi det velbevarede cistercienserkloster i Fontenay. Der imellem besøger vi middelalderbyen Tournus, og med udgangspunkt i Autun bl.a. denne bys berømte romanske valfartskirke, Saint Lazare-katedralen, hertugbyen Dijon med Saint Benignekirken og Palais des Ducs foruden vinbyen Beaune med det berømte Hospices de Beaune.
Efter fire dage i Bourgogne kører vi til den kongelige champagneby Reims, hvor vi naturligvis ser nærmere på domkirken og det dertil hørende museum foruden kirken Saint Remy m.m. Med base i Reims tager vi på ekskursion til de imponerende gotiske katedraler i Laon og Amiens. Vi færdes således omkring og til dels i den region, der kaldes Île-de-France, som i middelalderen med Paris som centrum var de franske kongers kerneland, og hvor den storslåede gotiske byggestil opstod.
I Chartres studerer vi på rejsens næstsidste dag den fantastiske katedral, der i arkitekturhistorien indtager pladsen som verdens vel nok mest helstøbte højgotiske katedral, både hvad angår arkitektur og skulptur.
Rejsen indbefatter én overnatning i Cluny, tre i Autun, tre i Reims og én i Chartres.


"SANTIAGO DE COMPOSTELA"

"DET BYZANTINSKE GRÆKENLAND"

"FRA BOURGOGNE TIL ÎLE-DE-FRANCE"

MADRID, TOLEDO, AVILA OG SEGOVIA