Kontakt

Bestil program

Klagemuligheder

Firmaets og dets historie

Tidligere års introduktioner

Faglige rejseledere:
 
  Hans Jørgen Frederiksen
 
+

MADRID, TOLEDO, AVILA OG SEGOVIA

Lektor, mag. art. Hans Jørgen Frederiksen

24. september-2. oktober 2022 (9 dage)


DENNE REJSE ER NU UDSOLGT !! - men De er velkommen til at rette henvendelse til os og komme på ventelisten til rejsen - der kan jo komme afbud !!


Det centrale Spanien er umådeligt rigt på minder fra landets omtumlede historie. Fra 201 f. Kr. til 409 e. Kr. var det under romersk overhøjhed, fra 415 til 711 under visigoterne og fra 711 til 1492 under araberne.
Allerede i slutningen af 1000-tallet tilbageerobredes det centrale Spanien imidlertid af kristne fra den nordlige del af landet under kong Alfonso VI. Med Ferdinand af Aragoniens og Isabella af Kastilliens giftermål i 1469 forenedes de tos riger snart, og det samlede Spanien var snart en realitet. Storpolitisk nåede landet et højdepunt under den tysk-romerske kejser Karl V, der var konge af Spanien 1516-69.
Med udgangspunkt i Madrid besøges en række af de historisk og kunsthistorisk mest interessante lokaliteter i det centrale Spanien. I Madrid bliver hovedprogrampunkterne to af verdens bedste kunstmuseer, nemlig Prado Museet og Thyssen-Bornemisza-samlingen.
Efter et par dage i Madrid går rejsen til den smukke og meget spektakulære middelalderby Avila, hvis mure fra slutningen af det 11. århundrede er intakte omtrent hele vejen uden om den indre by. Vi besøger tillige den gamle romerby Segovia samt Kong Filip II’s enorme Escorial-slot.
Et par dage tilbringes desuden i Spaniens gamle hovedstad Toledo, der endnu i dag er landets kirkelige hovedby med mængder af spændende bygningsværker fra middelalder og renæssance.


"SANTIAGO DE COMPOSTELA"

"DET BYZANTINSKE GRÆKENLAND"

"FRA BOURGOGNE TIL ÎLE-DE-FRANCE"

MADRID, TOLEDO, AVILA OG SEGOVIA